18 jaar ervaring en een frisse blik op de toekomst
Op 1 maart 2020 gaat onze collega Adelheid van Westenbrugge de DIOR Academy verlaten vanwege haar pensioen. Haar werkzaamheden zullen vanaf dat moment overgedragen worden aan Jannet Koomen, één van de docenten van DIOR. In dit artikel blikken we terug op waardevolle momenten van Adelheid tijdens haar periode bij DIOR. Daarnaast kijken we ook vooruit en spreken we Jannet over de opvolging.
Adelheid Westerbrugge is sinds 1 maart 2002 werkzaam bij DIOR als coördinator van de opleidingen. Voordat ze ging werken bij DIOR wist ze eigenlijk niets van het vakgebied informatiemanagement, maar met behulp van haar collega’s is ze daar toen gauw ingerold. Nu werkt ze al 18 jaar met veel plezier in dit vak.
Adelheid, wat vind je het leukste aan werken bij DIOR?
“Het verzorgen van de incompany opleidingen is echt mijn ding. Het plannen, afspraken maken, de inhoud vaststellen en offertes maken voor een organisatie vind ik misschien wel het allerleukste aspect. Je gaat echt een traject in met een klant, waarbij je iets kan betekenen voor een organisatie. Daarnaast vind ik de sfeer en het contact met alle collega’s, studenten en klanten van BECIS | DIOR erg fijn. Tot slot is het bezoeken van onze klanten ook erg leuk om te doen. In plaats van alleen maar telefonisch contact te hebben, kun je elkaar tijdens een fysiek bezoek nog beter leren kennen”.
Wat ga je het meeste missen aan DIOR?
“Ik ben eigenlijk nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan. Wat ik het meeste ga missen is het warme contact met mijn collega’s en opdrachtgevers. Na 18 jaar heb ik wel degelijk warme relaties opgebouwd met verschillende personen. Daarnaast was het contact met de studenten altijd heel fijn. Dit gaf een extra dimensie aan het werk, en bovendien werd ik hierdoor op zakelijk gebied ook scherp gehouden.”
Welke momenten zullen je zeker bijblijven zodra je straks met pensioen bent?
“Eén van de hoogtepunten bij DIOR was het moment waarop wij met onze opleiding Medewerker Informatiedienstverlening een officiële MBO-4 erkenning kregen. Dit houdt in dat de opleiding officieel onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap valt. Het behalen van deze accreditatie was voor ons echt bijzonder. Mede omdat wij geen extern bureau hadden ingehuurd, maar helemaal zelfstandig te werk zijn gegaan.”
Daarnaast was het dertigjarig bestaan van DIOR ook een echte mijlpaal. Dit hebben we uitgebreid gevierd met een groot ontbijt!”
Jannet Koomen is sinds 2 jaar docent bij DIOR. Het leukste aan werken bij DIOR vindt ze de ruimte en creativiteit die ze als docent krijgt. Vanaf het moment dat Jannet hoorde dat Adelheid met pensioen ging, gaf ze meteen aan dat ze de coördinerende taken graag zou willen overnemen.
“De sfeer bij BECIS | DIOR is goed, evenals de dingen die we met elkaar ontwikkelen. En daarin is er volgens mij nog veel meer mogelijk. Het is gewoon een heel fijn bedrijf om voor te werken”, aldus Jannet.
Jannet, sinds wanneer ben jij actief binnen het vakgebied?
“In 1999 ben ik gestart in het vakgebied bij de Politie. Vervolgens heb ik bij veel verschillende en inspirerende organisaties een bijdrage geleverd aan het verbeteren van het informatiebeheer. De meest recente opdracht was de aansluiting van het archief van de Noord Zuidlijn op het e-depot.
Sinds 2 jaar geef ik met veel plezier les bij DIOR en ik heb enorm veel zin in de nieuwe rol van opleidingscoördinator.”
Adelheid: “Ik ben heel blij dat DIOR in Jannet een prima opvolger heeft gevonden en heb er het volste vertrouwen in dat zij mooie jaren tegemoet gaat bij BECIS I DIOR!”